Нд. Вер 8th, 2024

Можливо військовий має рацію?

Давно вже є люди, які пропонують українцям (і владі) переставати молитися на НАТО та не обманювати себе.

Всі ж розуміють, що нас ніхто в тому НАТО бачити не хоче.

Гасло цих людей: «Зброя – замість НАТО»

 

БАГАТО ЗБРОЇ:

Повний перелік всього необхідного Україні для захисту від РФ, очевидно, мали б погодити Генштаб, МО та Рада Нацбезпеки

Юрій Касьянов – відомий військовий та розробник далекосяжних БПЛА пропонує йти далі і взагалі – переставати розраховувати на Захід.

Один із його «крайніх» дописів викликає резонанс:

– Багато хто, напевно, знає, що Ізраїль воює з Хамас. Дехто, можливо, знає, що просто зараз хтось із кимось воює в Сирії, Ємені, Судані, Ефіопії… Війни ведуться постійно.

 

Ви не хочете дати всім цим воюючим країнам гарантії безпеки? Взяти їх у якесь гіпотетичне українське «НАТО»? Почати за них воювати?…

 

Тоді чому ви вирішили, що європейці з американцями повинні нас помістити під свою «парасольку безпеки» під час такої страшної війни?

 

Усі ці довгі й безглузді розмови про нато, навколо нато, в нато і за нато, вимоги взяти нас кудись – це все димова завіса, що маскує неефективність національної української політики безпеки.

 

Коли чиновник або політик багато говорить про нато і часто сварить нато за те, що нас не беруть до нато, це значить, що він сам або нічого не робить, або робить надто мало, або робить погано, або просто не знає що робити для посилення обороноздатності країни.

 

Я б узагалі заборонив усю цю порожню балаканину про нато.

 

Заборонив би нато в Конституції.

 

Щоб, нарешті, люди, яким належить займатися обороною, зайнялися б справами, а не тринділи. Або поступилися місцем тим, хто знає, як Україні стати сильною без усяких рожевих натовських поні.

Касьянов із сином у зоні бойових дій

Пізніше Касьянов повідомив, що через наведений вище допис від нього почалися відписки, але це ніколи не змусить його змінити своє бачення та розуміння цієї війни.

Та воєн взагалі.

Його останній допис показує як саме «рожеві окуляри», недостатня зосередженість та легковажність – призводять до поразок:



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.