Сб. Лип 27th, 2024

Герой із позивним «Буревій»: дехто вважав його Безсмертним

На фронті в Харківській області загинув командир батальйону ОУН Микола Коханівський.

Про це повідомила дружина Степана Ільковича Хмари – п. Роксолана.

«Друзі, я більше не можу мовчати! Загинув Микола Коханівський! Кажуть, його ще не забрали з- під обстрілів… Він був кращим з кращих.

 

Він був Другом, соратником, рідним з найрідніших… Загинув в окопі на передовій на Харківськкому напрямку, біля Вовчанська», – написала вона у Facebook.

Щоправда, пізніше цей допис зі сторінки п. Роксолани зник. Однак, на нього встигли відреагувати сотні людей, які добре знали Миколу Коханівського.

Ольга Богомолець, зокрема, написала:

Так боляче і не хочеться вірити…

 

Пишуть, що загинув Микола Коханівський. Побратим по Майдану… Людина. Лідер. Патріот.

 

Про нього можна було б написати книгу. Книгу про простого робочого хлопця з Південного Сходу, який свідомо, у зрілому віці перейшов на українську і розпочав свою війну за майбутнє України.

 

Він прокинувся, поки більшість навколо ще спала й бачила важкі й хибні сни. Великі політики загравали з одвічними ворогами – а Микола бився. Бився проти московської експансії, проти культурного гніту, проти імперської спадщини, проти людської байдужості й невігластва.

 

Ми пройшли поряд Євромайдан і Революцію гідності – саме там я дізналася його історію. Не багато я зустрічала таких людей з непохитними принципами.

 

Арешти, кримінальні справи, суди, провокації, брудні замовні кампанії у медіа – в усі часи негідники всіх мастей бояться ідеалістів та намагаються будь-що їх зламати.

 

А він був воїн, що ненавидів світ інтриг, змов, фальшивих посмішок. Тому рвався туди, де ціниться справжня дружба й мужність – на барикади, згодом – на фронт…

 

Відвоював у 2014-му, і в 2022-му повернувся на війну, бо просто не міг, не вмів інакше.

 

Гинуть справжні. Ті, хто не знають, що таке боятися, ховатися, ухилятися. Ті, хто встав на захист Батьківщини першими. Командир батальйону «ОУН» Микола Коханівський – серед них.

 

Так хочеться чуда… Хочеться вірити, що все це помилка, і що він живий…

На жаль, чуда не сталося.

Це останнє відео Героя з передової:

«БУРЕВІЙ» ДЕХТО ВВАЖАВ ЙОГО БЕЗСМЕРТНИМ

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.