Сб. Лип 27th, 2024


Потрібно діяти

Президент Володимир Зеленський відреагував на масовану таку окупаційних військ Росії по містах України у ніч проти 1 червня.

Глава держави наголосив, що понад 50 ракет різних типів і близько 50 дронів «Шахед» було спрямовано на південь, центр і захід України. Про це він написав у своєму Telegram-каналі:

«Я вдячний нашим воїнам за те, що більшість з них знищено, але були й влучання. Усі служби працюють на місці, щоб забезпечити відновлення та допомогу.

 

Кожен постраждалий отримає всю необхідну допомогу.

 

Головна мета Росії – нормалізувати терор, використати відсутність достатньої кількості засобів ППО та рішучості партнерів України.

 

Російські терористи розуміють лише мову сили. І єдиний спосіб зупинити цей терор і не дати йому стати нормою – своєчасно ухвалювати ефективні рішення.

 

Повний захист українського неба має стати нормою, щоб божевільні в Кремлі зрозуміли, що їхній терор не досягає своїх цілей».

За словами президента, партнери України точно знають, що для цього потрібно:

  • Додаткові Patriot та інші сучасні системи ППО.
  • Прискорення та розширення поставок F-16 в Україну.
  • Забезпечення наших воїнів усіма необхідними спроможностями.

ЩО КАЖЕ «ВАНЬОК»

Президент прямо не сказав, однак Україні неабияк допомогло, якби ГАТО закрило небо принаймні над Заходом України, де у нас є АЕС та розрподільчі станції, який приймають електроенергію з Європи.

Крім того, такий купол дозволив би й більш безпечне базування в Україні тих самих F-16





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.