Сб. Лип 27th, 2024


Завтра Рівне віддасть шану двом загиблим Героям Андрієві Морозовському та Олександру Вознюку

Андрію Морозовському було 43 роки, народився та жив у Рівному, був підприємцем.

«Тато був надзвичайно добрий, щирим, чуйним, справжньою душею компанії. Дуже любив фільми та музику, добре на них розумівся. А ще писав вірші. У нього дуже добре це виходило. Здебільшого ліричні, про любов, про маму…» – розповідає син Героя Дмитро.

Андрій долучився до лав Збройних сил України у лютому 2024 року.

«Він був зовсім не військовою людиною, не прагнув на війну. Але завжди говорив, якщо покличуть, то не буде ховатися, піде воювати заради своїх синів – мене і 12-річного брата. Так і сталося. Він розповідав, що їх гарно вчили, що навчився добре стріляти. Вірив, що все буде добре,» – продовжує син Героя.

На жаль, Андрій Морозовський загинув 11 травня 2024 року на Донецькому напрямку. 

Олександр Вознюк народився 6 травня 1972 року у селі Тучин, тут проживав, працював столярем.

«Його всі навколо знають як столяра із золотими руками. Дід Саши був столяром, брат вчився на столяра і ось так поряд із ним, а можливо і генетично, Саша закохався у цю справу, вчився все робити сам,» – розповідає дружина Героя Ольга.

Олександр служив строкову службу в армії, тому розумів, що його призвуть на службу.

«Саша зовсім не військова людина, він побоювався тої війни, не прагнув воювати, але й ховатися не збирався. Він чекав повістки, душею відчував, що його мобілізують. Говорив, що піде, бо мусить захистити своїх дітей, сім’ю, країну…» – додає Ольга.

Олександр проходив кількамісячне навчання, а згодом їх направили на Запорізький напрямок. Це було їх бойове хрещення, яке на жаль, для багатьох стало останнім… 51-річний солдат Олександр Вознюк загинув 9 червня 2023 року на Запорізькому напрямку… Лише за рік тіло Героя повертається додому…

Прощання із Героями відбудеться завтра, 17 травня, о 9.00 на майдані Незалежності у Рівному.

Поховають Андрія Морозовського на кладовищі «Нове», а Олександра Вознюка – у рідному Тучині, повідомляють у Рівнераді.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.