Вт. Вер 24th, 2024

20.12.23

Ілля Томашевський, Павло Стецюк

Зекономили 4 мільйони на дронах. Рівненська міська рада виділила 20 мільйонів на придбання дронів для воїнів ЗСУ. Закупляти планували 80 квадрокоптерів “Мавік 3Т”. І оголосили тендер на “Прозоро”. Що ж в результаті вийшло – дивіться далі.

Військовослужбовець Національної Гвардії розповідає про характеристики однієї з найважливіших потреб сучасної війни – дрона. Це новенький “Мавік 3Т”.

Ці 80 дронів Рівне отримало й вже наступного тижня передаватиме для українських захисників, які працюють на передовій.

Аби закупити цих 80 квадрокоптерів Рівненська міська рада виділила 20 мільйонів гривень. В планах на найближчій сесії ініціювати декілька нових програм для подальшої закупівлі подібних дронів. За словами секретаря Рівнеради Віктора Шакирзяна сьогодні пріоритетне завдання – підтримка Збройних Сил України.

Крім того, під час відкритих торгів на “Прозоро” місту вдалося зекономити близько 4 мільйонів. Із 6 учасників аукціону, торгувалися 3 фірми. Перемогла – Львівська.

Різницю, яку вдалося зекономити місто планує виділити на наступні закупівлі дронів. Адже за словами військових, потреба у квадрокоптерах є завжди.

Скільки ж коштів міська рада виділить на оборонну сферу у 2024 році стане відомо вже в п’ятницю 22 грудня.

Читайте також: Польова фортифікація стане бетонною: на Рівненщині продовжують укріплювати кордон з білоруссю (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.