Вт. Жов 1st, 2024

До цього вона багато років лякала людей

Ви таке бачили?

Кумедна історія в Італії з картиною, яку знайшли серед мотлоху та непотребу.

Як пише The Guardian

Італійські експерти стверджують, що картина, яку знайшов торговець сміттям, коли розчищав підвал будинку на Капрі, є оригінальним твором Пабло Пікассо.

Луїджі Ло Россо (так звали торговця старими речами) випадково натрапив на картину в 1962 році й узяв полотно додому, де воно багато років висіло в дешевій рамці на стіні у вітальні.

Попри те, що на портреті у верхньому лівому куті був характерний підпис відомого художника, ні Ло Россо ні його рідні та друзі не могли собі уявити, що це реально робота того самого Пікассо.

Лише з роками син сміттяра Андреа почав щось підозрювати, особливо після вивчення енциклопедії з історії мистецтва, де також були представлені різні роботи та підписи Пікассо.

Згодом родина звернулася за порадою до групи експертів, у тому числі до відомого артдетектива Мауріціо Серачіні.

В результаті, після багатьох років комплексних досліджень було підтверджено, що підпис на картині належить саме відомому художнику і робота не є підробкою чи невдалою копією.

Довгі роки ця картина вважалася в родині чиїмось жартом та стилізацією “під Пікассо”

Пікассо був частим гостем на південному італійському острові Капрі, і вважається, що картина, яка разюче схожа на «Жіночий бюст» (Дора Маар) Пікассо, написана між 1930 і 1936 роками.

Але це, певно, треба дуже хотіти побачити тут схожість, хоча…

Той самий «Жіночий бюст» дивиться на вас — правим оком



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.