Пт. Вер 27th, 2024

Деякі продукти краще не класти в холод

Деякі продукти категорично не можна зберігати в холодильнику, інакше в них утворюються мікроби, здатні «вбити» людину.

Картопля

Чомусь картоплю найчастіше складують саме у холодильнику, проте це неправильно і навіть небезпечно. Найкраще вибрати для зберігання сухе, темне та злегка прохолодне місце. Якщо ж переморозити картоплю, то це позначиться на її смакових якостях.

При температурі нижче трьох градусів у бульбах утворюється глюкоза, яка обов’язково додасть солодощів. Також при варінні замороженої картоплі у ній утворюються канцерогени, небезпечні для організму людини.

 

Авокадо 

Зазвичай, авокадо продаються незрілими. Не слід їх вдома прибирати в холодильник, інакше процес дозрівання зупиниться. У незрілому авокадо міститься персин — рослинний токсин, який дуже небезпечний для здоров’я.

У великих дозах персин може спричинити задуху або викликати алергічну реакцію. Найкраще залишити плід у сухому місці, щоб він дозрів.

 

Цибуля

Як і картопля, цибуля воліє лежати і чекати свого часу в темному, сухому і прохолодному місці, але не в холодильнику. Річ у тім, що при низьких температурах і високій вологості на ній швидко утворюється пліснява, яку на перший погляд може бути не видно. Зате вона здатна просто нашкодити людині.

Попри схожість зберігання, картоплю і цибулю краще тримати подалі один від одного, інакше вони швидко зіпсуються.

 

Імбир

В імбирі міститься велика кількість вологи, тому при попаданні в холодильник на ньому швидко починає утворюватися пліснява. Навіть якщо ви зріжете плями зверху, це не допоможе, адже токсини вже проникнуть усередину продукту. Якщо з’їсти такий імбир можна запросто отруїтися або отримати ниркову недостатність.

Рис

Готовий рис в жодному разі не можна тримати в холодильнику більше доби. Цей продукт дуже швидко покривається пліснявою, що може призвести до отруєння. Краще зварити невелику порцію рису, щоб з’їсти за один раз. Так ви зможете мінімізувати ризики для організму та отримаєте користь від цього продукту.

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.