Сб. Лип 27th, 2024

Виявляється, придбати гаджет не так і просто. Причина – у величезному асортименті, який регулярно поповнюється. Крім того що на споживача очікує величезний вибір, не менш різноманітною є цінова політика. І тут виникає майже класичне питання «ціна чи якість»? На що саме звертати увагу і як не помилитися у виборі, бо девайси і схожі і відмінні одночасно за багатьма характеристиками.

На допомогу прийдуть професійні оглядачі техніки, наприклад як магазин https://y.ua/articles/1070. І якщо проаналізувати оці всі порівняння і краш-тести, то висновок напрошується дуже оптимістичний: не обов’язково купувати щось захмарно коштовне і доказом того служить топ – 8 смартфонів до 10000 грн.

Коли доступна ціна не заважає якості бути високою

Якщо ви шукаєте гаджет, який одночасно робить класні фото і при цьому відрізняється дуже навіть непоганою продуктивністю – зверніть увагу на Note 10 Pro 6/128Gb від Xiaomi Redmi. Що саме його вигідно відрізняє?

  1. Пам’ять, точніше об’єм: 6 ГБ + 128 ГБ «додаткової»;
  2. Наявність сканеру для відбитків пальців;
  3. Процесор 732G Qualcomm Snapdragon;
  4. Батарея, щоб підтримує швидку зарядку.

Варто зазначити, що акцент зроблений на фотографічні якості, бо дякуючи основній квадро камері, широкому кутовому об’єктиву, 5-ти мегапіксельному об’єктиву та наявності датчика глибини, можна робити справді круті фото. Отже якщо вам потрібен смартфон для класних фото – це ваш вибір. Дана модель підійде геймерам і тим, кому потрібен гаджет, здатний зберігати великі об’єми інформації. Все, починаючи від довготривалої автономної експлуатації, включаючи високу продуктивність, чіткість екрану, об’єм пам’яті та ергономічність (комфорт при експлуатації), експерти і юзери відносять до переваг. Чи є мінуси? Так, куди ж без них. Смартфон не має захисту від пилу та вологи, а також не оснащений безпровідною зарядкою.

В лонг ліст топ – 8 смартфонів до 10000 грн. експерти включити Oukitel WP15 (пам’ять 8/128GB). До особливостей, які дозволили гаджету потрапити в цей список, варто віднести:

  • Процесор Media Tek Dimensity;
  • 8-ми гігабайтна оперативка;
  • Можливість збільшити пам’ять ще на 128GB;
  • Наявність захисту від вологи та пилу;
  • Дві СІМки.

Але родзинка девайсу – його універсальність і своєрідна «неубиваємість». Смартфон стійкий, витривалий та гарантує надійну роботу в будь-яких умовах. Недаремно його радять тим, хто обожнює подорожувати, любителям екстриму та активного відпочинку. Цей гаджет оцінять і юзери, які проводять багатогодинні сети в смартфоні і не мають можливості його частенько підзаряджати. Отже до плюсів варто віднести процесор та пам’ять, наявність потрійної камери, акумулятор, який відрізняється великою ємністю і високий ступінь захисту (стандарт IP68). Тобто навіть в екстремальних умовах ваш гаджет гарантовано «виживе». Мінуси теж є і було б не справедливим про них не згадати – екран, точніше його невисока роздільна здатність, із-за чого перегляд контенту може бути не завжди зручним та не завжди гарантована висока якість фото.

Ще один гаджет від Xiaomi Redmi потрапив у список ТОПів за доступні гроші і це Note 11 Pro. Потужний процесор (Mediatek Helio G96), оперативка на 8ГБ з можливістю додати ще 128ГБ, роздільні властивості Full HD+ та екран з діагоналлю 6.67”. Чотири камери з яких одна квадро камера основна на 108МП. Також є камера на 8МП, 5МП та 2МП. Функціональності гаджету додає дві СІМ-ки, NFC що уможливлює безконтактні платежі,та батарея. Цей девайс буде цікавим любителям фото, геймерам, творчим особистостям бо смартфон дозволяє завантажувати безліч програм чи додатків для дизайнерів.  Яскраві кольори та чіткість дисплею, якісна основна камера, багато місця для зберігання різного контенту, високий рівень продуктивності. Це все Note 11 Pro. Але не обійшлося і без «недоробок». Гаджету на вистачає безпровідної зарядки та захисту від пилу і вологи.

Samsung VS Nokia

В список топ – 8 смартфонів до 10000 грн потрапив девайс від НОКІА, а саме G50. Його фішка – витривалість/міцність, яка уживається з продуктивністю і простотою експлуатації. Оперативку в 4ГБ можна збільшити, додавши 128ГБ.

6.82 діагональ дисплею IPS LCD. У смартфона є сканер відбитків пальців та 5000 мАч батарея. Ще до «плюшок» варто віднести підтримку 5G та кілька камер на 48 МП, 5 Мп, 2 МП, фронталку на 8 МП і навіть LED спалах.

Кого зацікавить Nokia G50? Фотографів, бо досконало передає кольори. Дітей, бо гаджет відрізняється простим і зрозумілим інтерфейсом. Це надійний, простий і довговічний девайс з великим об’ємом пам’яті та здатністю робити не просто якісні, а професійні фото. Без мінусів не обійшлося і експерти називають відсутність високочастотного оновлення екрану і низьку розділову здатність відеозапису. Тобто для фото – девайс ідеальний, а от для відеоблогера він навряд чи підійде.

Самсунг в свою чергу теж має в лінійці кілька девайсів, які включено в топ – 8 смартфонів до 10000 грн.

Galaxy Xcover 5 – один з них. Він функціональний, довговічний, надійний та міцний. 4ГБ власної пам’яті і можливість додати ще 64ГБ. 8-ядерний процесор Exynos 850 від Самсунг, та діагональ 5,3. Передня камера на 5МП, а задня на 16 МП, оснащена спалахом і автофокусом. Захист рівня IP68 дозволяє безпечно використовувати гаджет в пилюці чи у вологому середовищі. І це ще не все. Galaxy Xcover 5 це:

  1. 3000 mAh батарея;
  2. NFC модуль;
  3. Швидка зарядка;
  4. Зносостійкість (згідно краш тесту гаджет витримує падіння з висоти до 1.5м.);
  5. Довготривалість функціонування в автономному режимі;
  6. Ергономічність кожного елементу в тому числі і сенсорного екрану. Не так багато смартфонів дозволяють керування сенсорним екраном у рукавицях (в холодну пору року);
  7. Пам’ять, яку можна збільшувати до 512 ГБ, дякуючи наявності мікрокарти SD.

Недоліки чи мінуси у цього девайса є, як і у будь-яких інших. Навряд чи цей смартфон буде до вподоби геймерам, бо він має досить скромний функціонал і фотографам, бо камера в нього не ах-ті.

Ще один представник «роду Самсунг» – Galaxy A24 із оперативкою в 6 ГБ і можливістю додаткової в 128 ГБ. Великий об’єм пам’яті дозволяє зберігати багато корисно інформації. Щодо інших особливостей, то це:

  • Сканер відбитків пальців;
  • Батарея 5000 mAh;
  • NFC;
  • Кілька камер на 50 МП. 5МП, 2Мп на 13 МП (фронтальна).

Саме ця кількість якісних камер і зробила цей смартфон популярним серед фотографів. А яскравий і чіткий дисплей зробив з гаджета улюбленця серед користувачів, яких цікавить відео контент.

Висока продуктивність гарантована потужним процесором. Щодо недоліків – їх мінімальна кількість і це відсутність захисту від вологи і пилу. Що це значить? Що юзерам, які фотографують чи працюють з смартфоном в екстремальних умовах від цього гаджету доведеться відмовитися, або гарантувати йому максимально безпечні умови експлуатації.

Ще дві цікаві пропозиції

Ще один представник із «клану РЕДМІ» – Note 12 з оперативною пам’яттю 4, до якої можна додати ще 128 ГБ. Він надійний, продуктивний, зручний і коштує демократично. Багато камер (50 МП, 8 МП, 2 МП) LED спалах, фронтальна камера на 15 МП та HDR зробити його фаворитом серед фотографів, причому навіть професійних. Він захищений від вологи та пилу, оснащений NFC, швидкою зарядкою та роз’ємом для навушників. Смартфон підтримує дві СІМ карти. До переваг ще варто віднести велику пам’ять, потужний процесор та великий чіткий екран. До недоліків відносять відсутність безпровідної зарядки. Але навряд чи за такі демократичні гроші це мінус.

І нарешті ще один смартфон, який вписується в ТОП 8 до 10 000 грн. це Realme Nazro 50A Prime. Можливо пам’ять у нього і не сама потужна (4 оперативна і 64 додаткова), а у девайса є купа інших переваг:

  1. Якісні камери;
  2. Містка батарея (5000 мАч);
  3. Екран 6,6 IPS.

Смартфон здатен довгий час працювати автономно. Потрійна камера задня гарантує високу якість фото. Відео записувати вийде теж, ще й у високій якості. Але умови експлуатації девайсу треба забезпечити «ніжні», бо захисту від пилу і вологи він не має. На відміну від інших моделей.

Замість висновку

Отже якщо потрібна максимальна автономність – то це NOTE 10 PRO від Xiaomi Redmi.

Для геймерів ідеальний вибір – Oukitel WP 15. Для професійних фото – Note 11 Pro by Xiaomi Redmi. Для роботи та розваг вдалий вибір – Nokia G50.

Інші девайси, що увійшли у топ-8 за демократичні гроші (до 10 000 грн) теж мають свої переваги і точно знайдуть армію шанувальників. Щодо вартості, то цінова політика демократична і варіюється від 5541 грн до 9873 грн. Та головне, всі ці згадані в рейтингу смартфони класні і гарантують, що користувач буде задоволений і отримає ідеальний баланс між якістю та вартістю. І експерти y.ua це підтверджують, бо не раз в цьому переконувалися на практиці.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.