Сб. Лип 27th, 2024

Сучасний ринок звукового обладнання пропонує десятки рішень для будь-якої ситуації, навіть якщо це не робота в студії звукозапису, або на концертному майданчику. От наприклад, мікрофони на гусячі шийці – спеціалізовані девайси для обслуговування конференцій. Ергономічна та елегантна конструкція, доступна вартість, висока ефективність і простота використання роблять їх незамінними у багатьох ситуаціях, і в нашому матеріалі фахівець інтернет-магазину Музлайн докладніше розповість, в яких саме.

mikrofony-na-gusinoy-sheyke-1.jpg

Професійний звук для професійних спікерів

Великі конференц руми, переговорні кімнати, семінарні зали засідань, диспетчерські пункти об’єднує одне – всі вони потребують звукового підсилення та можливості транслювати звук. Без простого та якісного мікрофона робити це вкрай важко, особливо якщо критерій якості також відіграє потужну роль. Спеціально для цього були розроблені так звані мікрофони на гусячі шийці, мініатюрні пристрої на довгому гнучкому тримачі, які мають кнопку включення та відключення, та забезпечують доволі непогану якість підсилення голосу. Традиційно вони використовують вузьконаправлені низькопотужні капсулі, розраховані на мінімальну відстань до джерела звучання.

Як правило, мікрофон на на гусячій шийці – це персональний пристрій, який обслуговує одне робоче місце, тож широкого охоплення звуку він не потребує, але має бути достатньо мобільним та максимально простим у використанні, щоб людина без досвіду роботи з мікрофоном могла за декілька секунд розібратися, як його вмикати та вимикати, підлаштовувати під себе та використовувати з максимальною ефективністю. Краща область застосування мікрофонів на гусячі шийці – це робота з голосом спікера. Для підзвучення співу та музичних інструментів, і такого іншого, вони не підходять, і так само вкрай рідко можуть використовуватися для запису звуку.

Мікрофони такого типу складаються з декількох елементів:

  • безпосередньо мікрофонний капсуль в захисній металевій решітці;
  • гнучка ніжка довжиною близько 25-30 см;
  • базова настільна стійка з перемикачем та світловим індикатором робочого стану.

mikrofony-na-gusinoy-sheyke-2.jpg

Живляться такі мікрофони зазвичай від побутової мережі, але деякі можуть також мати слоти для батарейок та бути енергетично незалежними. Деякі моделі також можуть бути бездротовими, тобто використовувати радіо трансмітер для передачі сигналу. Ці моделі коштують, за словами експерта інтернет-магазину Muzline, трохи дорожче за звичайні, але у деяких випадках вони є найкращим рішенням з існуючих.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.