Сб. Лип 27th, 2024

Заздрість від найближчих людей важко розпізнати

8 непомітних «дзвіночків» у поведінці людей, які можуть свідчити про те, що вам потай заздрять.

Ваші успіхи применшують

Якщо ви ділитеся хорошими новинами, наприклад, підвищенням по службі або новими захопливими стосунками, такі люди, замість того щоб розділити вашу радість, швидко знаходять спосіб применшити її.

Вони наслідують ваші дії

Наслідування – справді найкраща форма лестощів, але якщо ваша подруга чи друг починає наслідувати вас до такої міри, що вам стає ніяково, це може бути спричинено невпевненістю в собі, а не захопленням.

Вони надмірно люблять змагатися

Заздрісним друзям часто буває важко бачити, як ви досягаєте успіхів у тих сферах, з якими вони стикаються. Тому вони можуть перетворити будь-яку ситуацію на змагання, сподіваючись вийти на перше місце.

Вони рідко радіють вашим успіхам

Якщо ви помітили, що ваш друг рідко радіє вашим досягненням, це може бути ознакою прихованих заздрощів. Такі люди можуть швидко змінювати тему розмови або лише побіжно вітають вас, коли ви ділитеся хорошими новинами.

Або, можливо, вони ніколи не піднімають тему ваших успіхів у розмові, вважаючи за краще зосередитися на своїх власних досягненнях або інших темах.

Вони зникають у важку хвилину

Невпевнений у собі друг може потай відчувати полегшення або навіть задоволення, бачачи ваші труднощі. Хоч би як сумно це звучало, але ваші труднощі можуть допомогти їм відчути себе краще через власну невпевненість.

Вони роблять неоднозначні компліменти

Йдеться про компліменти, які супроводжуються тонкими підколами або прихованою критикою, наприклад: «Я здивована, що тобі доручили такий великий проєкт. Зазвичай ти справляєшся з більш дрібними».

Вони пліткують про вас

Якщо ви дізнаєтеся, що ваш друг розпускає чутки або ділиться вашою особистою інформацією за вашою спиною, це явна ознака неповаги. Але це також може бути симптомом ревнощів. Можливо, такі люди намагаються заплямувати вашу репутацію або виставити себе в кращому світлі. Це їхній спосіб впоратися з почуттям заздрості.

Вони постійно критикують вас

Якщо конструктивна критика – невід’ємна частина здорової дружби, то постійні й непотрібні причіпки – ні.

Заздрісні друзі можуть вказувати на ваші помилки частіше, ніж на успіхи, критикувати ваш вибір або принижувати ваші ідеї.

Така поведінка викликана тим, що вони не можуть змиритися з тим, що у вас усе добре. Ваш успіх посилює їхню невпевненість у собі, що змушує їх шукати способи збити вас з пантелику.

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.