Пт. Вер 20th, 2024

Чоловіка у грудні 2023 року оголосили зниклим безвісти

У понеділок 29 липня у Рівному прощатимуть з полеглим на війні героєм. Олександр Герман рівнянин, тут народився, вчився та працював торговим представником, а з 2013 року жив та працював у Португалії. Початок повномасштабного вторгнення зустрів за кодоном. Олександр тоді мав травму і потребував реабілітації, за тим і повернувся в Україну. 

Він все добре усвідомлював, куди й для чого повертається… Тож пройшов реабілітацію, взявся за свою фізичну форму і у квітні 2023 року, щойно отримав повістку, відразу вступив до війська.

 

Саша готувався служити у спецпризначенцях – пройшов усі перевірки, здав нормативи у сили спеціальних операцій. У листопаді він був у відпустці, ми зустрічалися у Кропивницькому.

 

Саша був свідомий того, що відбувається з ним, і спокійно й упевнено відразу сказав, що в полон здаватися не буде. Він був розвідником. У грудні повідомили, що він зник безвісти разом із ще двома побратимами…

 

З часом одного з них я знайшов у госпіталі важко пораненого. Як вдалося з’ясувати, хлопці довго відбивалися, але дрони зробили свою справу…, – розповідає батько героя Петро.

36-річний солдат Олександр Герман загинув 9 грудня 2023 року на непідконтрольній Україні території на Донецькому напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться у понеділок, 29 липня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Воскресенському соборі. Поховають його на кладовищі «Нове».



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.