Вт. Вер 24th, 2024

Неймовірний лайфхак

Солоні огірки є прикрасою будь-якого столу і вирізняються не тільки незабутнім смаком, а й структурою, яка за правильної обробки гарантує хрустку й ароматну закуску.

Консервація овочів утворює молочну кислоту, яка створює несприятливі умови для розвитку багатьох шкідливих мікроорганізмів. Консервовані огірки готують заливанням плодів слабокислим маринадом з подальшою пастеризацією.

Як правильно засолити огірки

Для засолу беруть більші плоди, повномірні зеленці, для консервації – дрібніші, вікові більш молоді. Овочі мають бути правильної форми, без механічних пошкоджень, не уражені хворобами, а також не мати ознак пожовтіння.

Добре вимити огірки і видалити плодоніжки плодів.

При солінні огірків у скляній тарі прянощі – кріп, листя хрону, зазвичай укладають двома порціями, на дно і зверху. Герметично закупорюють їх після повного завершення бродіння.

Рекомендується додавати 2 столові ложки солі та 1 столову ложку цукру (без гірки) на 2 літр води.

Крім того, слід додати дві столові ложки звичайного оцту. Цей інгредієнт надасть овочам пружності. 

Проте перед тим, як залити овочі розсолом, їх необхідно замочити. Так ви додатково їх відмиєте від мікроскопічних частинок бруду і позбудетеся зайвих нітратів.

Чи потрібно кип’ятити воду для малосольних огірків

Розсіл для огірків кип’ятити не варто. Це пояснюється тим, що в іншому разі огірки можуть просто пожовтіти і розм’якнути, а також втратять природний смак і запах.

Найкращі способи зберігання солоних огірків – у холодильниках і холодних льохах.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.