Пт. Жов 11th, 2024

Поради, до яких варто дослухатися

Міцне та красиве волосся — мрія кожної жінки. І хоч на його стан, як і на здоров’я загалом впливають харчування, рівень забрудненості довкілля, окисний стрес та інші чинники, хороша новина полягає в тому, що ситуацію можна виправити. Правильний догляд, достатня кількість вітамінів та мінералів, дотримання збалансованого раціону та питного режиму творять дива. Корисні поради, як зберегти красу волосся  читайте у статті: перевірено, вони справді працюють.

Порада № 1: урізноманітніть раціон

Здоров’я волосся тісно пов’язане з нашим харчуванням, адже саме з їжею ми отримуємо всі необхідні поживні речовини. Вітаміни та мінерали, що містяться в продуктах, можуть зміцнювати волосся, стимулюють його ріст. Тому важливо включити в раціон продукти, багаті на омега-3 жирні кислоти, наприклад, лосось, насіння чіа та волоські горіхи. Омега-3 жирні кислоти допомагають підтримувати здорову шкіру голови, можуть зменшувати запалення та надавати зволожувальної дії.

Не менш важливими є вітаміни А і С, які грають ключову роль у відновленні та збереженні здоров’я волосся. Вітамін А, що міститься в моркві та шпинаті, сприяє виробництву себуму, натурального зволожувача шкіри голови. Вітамін С з цитрусових, ягід, зелених овочів може допомагати боротися з вільними радикалами, які спричиняють пошкодження волосся. Не менш важливо вживати продукти, багаті на залізо (червоне м’ясо, бобові) і цинк (горіхи, насіння), які допомагають поліпшити кровообіг і постачання необхідних речовин до фолікулів.

Порада № 2: дбайливо доглядайте за волоссям

Щоб зберегти красу і здоров’я волосся на довгі роки, важливо правильно підібрати засоби догляду, а також враховувати його тип і потреби. Використання відповідних продуктів допоможе уникнути пошкоджень, підтримати природний баланс вологи та зберегти здорове сяяння. Вашими помічниками стануть такі засоби:

  • Шампуні та кондиціонери без сульфатів і парабенів — м’яко очищають і не пересушують волосся, зберігаючи зволоженість.
  • Зволожувальні засоби з натуральними оліями (кокосова, арганова) — живлять сухе і пошкоджене волосся, роблять його гладеньким та сяйливим.
  • Маски для волосся з протеїнами та вітамінами — відновлюють волосся, запобігають ламкості, сухості, тьмяності.
  • Філери для волосся — ці засоби, які можна замовити, наприклад, на https://eva.ua/14323/fileri-volossja/, реконструюють пошкодження, запобігають посіченим кінчикам.

Також не варто забувати про захисні засоби для термоукладання. Саме вони знижують шкоду від впливу високих температур, фенів та стайлерів, запобігають сухості та ламкості волосся.

Порада № 3: регулярно відвідуйте перукаря

Так-так, воно потрібне навіть тоді, коли вам необхідно просто підстригти кінчики. Це допомагає зачісці не лише охайно виглядати, а й допомагає уникнути посіченості, ламкості та пошкоджень по всій довжині. Це особливо важливо для тих, хто прагне відростити довге і здорове волосся, адже своєчасна стрижка допомагає уникнути сухості та заплутаності.

Окрім того, регулярна стрижка надає волоссю доглянутий вигляд, сприяє його кращому росту і полегшує укладання. Зменшення ламкості допомагає волоссю виглядати більш густим і здоровим, зберігати природний блиск. Ще одна порада: уникайте надмірного затягування волосся у хвости або коси, бо це провокує його пошкодження та негативно впливає на кровообіг шкіри голови.

Порада № 4: правильно мийте волосся

Одним з неочевидних секретів красивого та здорового волосся є правильне очищення. Більшість людей миють голову, допускаючи чимало помилок. Ознайомтеся з цими порадами, щоб впевнитися, що ви робите все правильно або скорегувати рутину. Для початку використовуйте теплу, але не гарячу воду — вона допомагає відкрити пори на шкірі голови та краще очистити волосся від забруднень і жиру. Шампунь наносьте спочатку на долоню, а потім розподіляйте по прикореневій зоні, масажуючи шкіру голови круговими рухами.

Завершуйте миття прохолодною водою, щоб закрити кутикулу, це зробить волосся гладеньким та блискучим. А використання кондиціонера запобігає втраті вологи та полегшує розчісування. Також старайтеся не мити волосся щодня, адже це призводить до втрати природних захисних олій. Оптимально очищувати його 2–3 рази на тиждень.

Отже, у догляді за волоссям важливо дотримуватися комплексного підходу, який включає правильне харчування, правильно організовану рутину, регулярне підрізання кінчиків та дбайливе очищення. Також уникайте агресивних процедур, впливу високотемпературних приладів, частих фарбувань. Дотримуючись цих простих правил, ви збережете своє волосся здоровим, міцним і сяйливим на довгі роки.

на правах реклами



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.