Чт. Вер 12th, 2024

А, якщо, «ні», то – відколи?

Праворуч — адвокат Олена Ісаєвська

Цікавий поворот.

На адресу ПП «Європейська солідарність» та «Української православної церкви» скерували запит на отримання інформації, зокрема, щодо обставин висвячення в диякони очільника «ЄС» Петра Порошенка.

Про це виданню «Закон і Бізнес» повідомила адвокат Олена Ісаєвська, яка, власне, цей запит і відправила.

Ліворуч — Порошенко приймає сан диякона УПЦ

Посилаючись на інформацію зі ЗМІ про те, що народний депутат та колишній президент Петро Порошенко був висвячений у диякони і брав участь в релігійних церемоніях УПЦ, адвокат просить повідомити, чи відповідає така інформація дійсності.

Також адвокат запитала, коли саме П.Порошенко був висвячений у диякони УПЦ і чи на даний час він продовжує виконувати функцію диякона в УПЦ.

 

Якщо ж П.Порошенко припинив виконувати функцію диякона в УПЦ, то коли саме відбулася така подія і на якій підставі він був позбавлений цього ступеня.

За наявною інформацією, П.Порошенко був виясвячений у диякони на свято Трійці. Відразу після цього взяв участь у хресній ході, несучи головну ікону свята – зображення Трійці.

У сан диякона Петра Порошенка рукоположили 15 травня 2009 р.

Як зазначається,

Диякон – це перший ступінь святого Таїнства Священства із трьох можливих (диякон, пресвітер, єпископ) в ієрархії церкви.

 

До його обов’язків входить співслужіння єпископам і пресвітерам при уділенні ними святих Таїнств, здійсненні богослужінь.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.