Сб. Лип 27th, 2024


Завдяки цьому правилу ви зможете їсти більше, але при цьому скидати вагу

Всупереч поширеній думці, велика кількість їжі може допомогти у втраті ваги, але тільки якщо ви зосередитеся на правильних продуктах.

Як пише SheFinds, такий підхід не тільки підтримує збалансоване харчування, а й допомагає підтримувати дефіцит калорій, що робить його ефективною і стійкою стратегією для скидання кілограмів.

Дипломована дієтологиня Ілана Мулштейн поділилася своїм досвідом схуднення та практичними рекомендаціями, які полегшують ведення здорового способу життя.

Вона скинула понад 45 кілограмів і зберегла свою вагу, дотримуючись правила 2:2, яке допомагає їй їсти більше і при цьому худнути.

Це правило передбачає вживання 2 чашок овочів до 14:00, що забезпечує насичений поживними речовинами початок дня, який сприяє ситості, стримує голод і зміцнює загальне здоров’я.

Такі овочі, як броколі, шпинат, болгарський перець, цвітна капуста, брюссельська капуста, цукіні, морква будуть чудовими варіантами. 

Ці овочі містять мало калорій, але багато клітковини, вітамінів і мінералів.

 

Наприклад, броколі містить вітамін С і фолат, шпинат багатий на залізо і кальцій, болгарський перець – на вітаміни А і С, а капуста – поживне джерело вітамінів А, С і К.

Також ці овочі можна їсти в найрізноманітніших варіантах – від сирих закусок до смажених гарнірів або додавання в супи та салати. Вміст у них клітковини сприяє насиченню, допомагаючи вам почуватися ситим і задоволеним, одночасно підтримуючи ваші цілі щодо зниження ваги.

Водночас, хоча правило 2:2, як і багато інших дієтичних рекомендацій, може бути корисним інструментом в управлінні вагою, важливо розуміти, що воно саме по собі не є чарівним рішенням.

Наприклад, людина може старанно дотримуватися правила 2:2, але водночас не худнути, якщо вона споживає надмірну кількість калорій з інших джерел, веде малорухливий спосіб життя або має проблеми зі здоров’ям, що впливають на метаболізм.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.