Сб. Лип 27th, 2024


Та здолати такий неприємний симптом менопаузи як зайва вага 

Три ключових групи продуктів у щоденному раціоні допоможуть жінкам, навіть в період менопаузи, схуднути. Вчені запевняють, це можливо в домашніх умовах і за помірною фізичної активності.  

Збільшення ваги є одним з поширених симптомів менопаузи. Жінки від 40 до 55 років вважають, що вони вже не такі стрункі, як їм хотілося б, і чимало з них – опускають руки. 

Але здорові звички можуть це виправити навіть без спортзалу. У ключове у цьому – збалансоване, правильне харчування. Слід зробити ставку на три групи продуктів:

  • овочі;
  • фрукти;
  • цілозернові продукти.

Цілозернові продукти містять клітковину, вітаміни та фітонутрієнти. Під час очищення зерен з них видаляють зародки та висівки, тому вони стають менш корисними для нашого організму. Передусім йдеться про хліб з борошна грубого помелу, цілозернові пластівці, цілозернові макарони, кус-кус, дикий та коричневий рис.  Такі продукти містять більше поживних речовин, ніж їхні  рафіновані аналоги (білий хліб, звичайні макарони, білий рис, печиво тощо).

Овочі можна обирати будь-які, а солодкі фрукти краще споживати у першій половині дня. 

Також фахівці радять збільшити кількість вправ, які допомагають пропрацювати область живота. Зробити їх регулярними, це допоможе ефективно боротися з зайвою вагою, коли рівень естрогену починає знижуватися, а жир перерозподілятися.

Зокрема розглянути аеробні вправи, вони за результатами досліджень найкраще допомагають позбутися зайвих кілограмів в животі та в усьому тілі.

Крім того, танці, швидка ходьба, плавання, біг, можуть ще й підняти настрій. 

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем – звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.