Ср. Вер 18th, 2024

За 40 днів?

Важко сказати – чим думає Путін. Може він знає щось, чого не знаємо ми, але новини які долітають із ворожої столиці – дивують.

Зокрема, РБК-Україна з посиланням на співрозмовника в військово-політичному керівництві повідомляє, що окупаційні війська отримали від Путіна вказівку звільнити Курську область до 1 жовтня.

І задача їх полягає в тому, щоб зробити це, не знімаючи сили з ключових ділянок, де Росія веде наступ на Донбасі.

 

Йдеться передусім про Покровський та Торецький напрямки. Наразі наступ окупантів на цих напрямках не сповільнився – скоріше, тільки посилився.

Як зазначає джерело,

Зараз ворог намагається спрямовувати в Курську область «мікс» підрозділів з усіх районів передової, крім Покровського і Торецького напрямків.

Це, мовляв, свідчить про те, що навіть обмежені успіхи під Покровськом і Торецьком – переважують на шальці терезів Кремля – питання контролю над Курською областю.

«Зараз ворог висмикує війська прямо з переднього краю. Зокрема з Запорізької області забрали дві бригади, з Херсонського напрямку забрали із резерву два десанто-штурмові батальйони.

 

В Курській області опинилася 810-та бригада Чорноморського флоту, яка була на Херсонському напрямку, 155-та бригада морської піхоти, яка воювала під Вугледаром.

 

Перекидаються навіть військовослужбовців строкової служби, призваних весною 2024 року», – розповів виданню експерт Центру оборонних стратегій Віктор Кевлюк.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.