Сб. Лип 27th, 2024


Вічна пам’ять і слава Захисникам!

Завтра, 1 червня, Рівне проведе в останню путь Захисників Євгена Меламеда та Івана Барановського.

Прощання відбудеться о 9:30 на майдані Незалежності. Євгена Меламеда поховають на кладовищі Нове у Рівному, а Івана Барановського у рідному селі Морочне, повідомили у Рівнераді.

Євген Меламед народився 7 жовтня 1977 року у місті Северодонецьк Луганської області. Спочатку він навчався в медичному училищі, після чого здобув вищу освіту за спеціальністю анестезіолог у Луганському медичному університеті. Як медик, проходив навчання на військовій кафедрі, але військового досвіду не мав.

На фронт Євген Маламед відправився 21 березня 2023 року. Про службу дружині говорив багато, пишався тим, що може рятувати життя та допомагати, адже був переконаний, що це не робота, а його покликання.

Захисник служив на Донеччині, а після загострення ситуації на Харківщині, його відправили у відрядження до Ізюма. Там 25 травня 2024 року він помер у лікарні внаслідок гострої серцево-судинної недостатності. У Героя залишилася дружина та 7-річна донька.

Іван Барановський народився 6 січня 1979 року в селі Морочне Вараського району. Після навчання у школі він вступив до Володимирецького технічного училища за спеціальністю електромонтер. У 1997-1998 роках він служив у ЗСУ, а потім працював на будівництві, виконував різні будівельні та монтажні роботи.  

Герой завжди говорив, що він давав присягу на вірність українському народові, тому не буде чекати повістки, а добровільно стане на захист країни. До того, як Івана Барановського взяли в ЗСУ, він копав окопи, облаштовував блокпости.

З 15 липня 2022 року Іван Барановський був на фронті. Про службу говорив вкрай мало, але завжди казав, що всього вистачає і усім забезпечені.

Попри проблеми зі здоров’ям, Іван не захотів оформлювати групу інвалідності. У лютому цього року рідні Захисника отримали сповіщення про зникнення Героя. А після обміну тіл отримали офіційне сповіщення про його загибель 17 лютого 2024 року на Донеччині.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.