Нд. Вер 8th, 2024


Держава планує боротьбу з шахраями, які уникають сплати податків 

Секонд-хенд в Україні дуже популярний. Для одних це можливість купити недорогий одяг, для інших підтримка екологічних ідей, щоб речі справді довго служили, а не відправлялися на смітник після одного сезону. Але особливо популярна й інша схема – викуп речей на вагу, та його перепродаж на онлайн майданчиках не тільки. 

Товар ввозять за заниженою вартістю. 

 

Так ТОВ «Е-А» завезло у квітні сумки за ціною, що в 11,3 раза менша за митну вартість, а одяг в 4,2 раза менше.

 

Зайве уточнювати, що податкове навантаження компанії складає 0%.

 

Діями ДПС в цьому випадку упереджено розповсюдження схемного кредиту на суму 35,2 млн грн. Матеріали передані до БЕБ, – каже голова податкового комітету ВР Данило Гетманцев. 

За його словами з вересня 2023 року завдяки роботі спільного аналітичного кабінету ДМС-ДПС упереджено розповсюдження ризикового податкового кредиту на 9 млрд грн.

Крім того, за ще одною злочинною схемою є ввезення дорогих, брендових речей під виглядом секонд-хенду. Відповідно ніяких податків шахраї не платять, натомість продають товари за цінами, нижче ринкових і тим самим шкодять легальному бізнесу. 

Данило Гетманцев пообіцяв опублікувати згодом продовження історій про секонд-хенд. І хоча частину шахраїв вдається викривати, системних рішень як цьому завадити уряд поки не озвучував. 





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.