Пн. Вер 16th, 2024

Військовий аналітик Олександр Коваленко назвав це «повстанням машин»

Під час повітряної атаки рф в ніч проти 5 вересня 15 запущених Росією «шахедів» не долетіли до цілей і були локаційно втрачені для українських сил ППО.

Військовий аналітик Олександр Коваленко назвав це «повстанням машин», тому що зафіксовано, що декілька з них повернулися до рфі потрапили в Білорусь.

Так, за інформацією Повітряних сил, було запущено 78 дронів-камікадзе Shahed-136 (райони пусків — Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ). За підсумками було збито 60 дронів-камікадзе або 76% від усіх.

Не варто панікерам та невгамовним депресантам посипати голову попелом через такий показник «збитих» дронів-камікадзе, адже читаємо далі. 15 — локаційно втрачені на території України (ймовірно, під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування або постраждалих не надходила.

 

Іншими словами 15 були посаджені РЕБ. Разом, «збитих» та «посаджених» — 75.

 

Але найцікавіше, 2 дрона-камікадзе повернулися до росії, один вирушив на екскурсію до Білорусі, — зазначив експерт.

Він зауважив, що робота РЕБ змусила 3 дрони-камікадзе так вчинити, про що повідомили в Повітряних силах.

Думаю, що слід для офіційної звітності крім категорії «збитий» вводити як мінімум дві нові «посаджений» і «повернутий назад».

 

А взагалі, ці Shahed-136, як показав час, такі нестабільні та непередбачувані, запускати їх Україною — собі ж шкодити.

 

Так колись запустять штук 70, а 60 візьмуть і на Москву повернуть… А 10 на Мозир. Повстання машин воно таке!, — зіронізував військовий експерт.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.