Пн. Вер 23rd, 2024

Через поганий зв’язок через знеструмлення 

Мобільних операторів в Україні прагнуть стимулювати до встановлення альтернативних джерел живлення. Відповідний законопроєкт  №11431 уже зареєстровано у Верховній Раді. Документ розробили за результатами ставки Верховного головнокомандувача про забезпечення стабільної роботи комунікаційних мереж у разі відключень світла.

Сьогодні Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері комунікацій, не може проводити позапланові перевірки. А деякі оператори зловживають своїми можливостями і не встановлюють резервне живлення – акумулятори, генератори тощо.

І через це виникає дуже висока ймовірність того, що багато абонентів можуть залишитися взимку без зв’язку. І саме цей законопроєкт допоможе уникнути такої ситуації, – каже один з ініціаторів законопроєкту.

Документ передбачає збільшення позапланових перевірок операторів зв’язку та підвищення штрафів за порушення вимог Нацкомісії, яка регулює діяльність галузі.

І хоча документ має зауваження від асоціацій, які представляють мобільних операторів та надавачів комунікаційних послуг. Втім іншого варіанту змусити операторів  виконувати рішення ставки Верховного головнокомандувача і робити все для того, щоб навіть під час вимкнень світла зв’язок був поки не знайшли. 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.