Сб. Лип 27th, 2024

Сьогодні, 21 березня, начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль вручив ордени «За мужність» ІІІ ступеня родинам нацгвардійців, удостоєних нагород посмертно. Очільник області подякував рідним за справжніх патріотів.

«Їхній подвиг – неоціненний. Слава і шана всім, хто віддав життя за майбутнє нашого народу. Україна трималася і тримається на таких Героях», – зазначив Олександр Коваль.

З рук начальника ОВА посмертну нагороду отримали батьки загиблих солдатів Дениса Доценка, Дмитра Лотоцького, Владислава Фаліковського, молодшого сержанта Кирила Філончука.

20-річний нацгвардієць Денис Доценко помер 23 січня 2023 року у госпіталі від тяжкого поранення, отриманого під час боїв поблизу Малої Токмачки, що на Донеччині. Найстарший та єдиний син у багатодітній родині із села Бистричі Березнівської громади після строкової служби у ЗСУ став на захист Батьківщини. Був гранатометником взводу оперативного призначення у лавах Нацгвардії.

Костопільчанин Владислав Фаліковський загинув 30 січня 2023 року поблизу Новоданилівки Запорізької області. Після закінчення школи чоловік проходив строкову службу в Нацгвардії. Мав особисті плани на майбутнє, хотів одружитися з коханою дівчиною. Однак його життя обірвалося в 21 рік… Владислав загинув, рятуючи пораненого побратима під час масованого обстрілу.

20-річний Кирило Філончук із Сарн загинув 17 травня 2023 року під час виконання бойового завдання у Кузьминому Луганської області. У жовтні 2021 року хлопець поповнив лави Нацгвардії. Проходив службу в одній з військових частин міста Дніпра. Згодом підписав контракт. Із початком повномасштабного вторгнення, не вагаючись став на захист Батьківщини.

Дмитро Лотоцький з Радивилівщини загинув 17 травня минулого року в бою в районі Кузьминого Луганської області. Солдат поповнив стрій Нацгвардії у жовтні 2022-го, а до того часу перебував у складі Тернопільської тероборони. За час служби брав участь у боях на найгарячіших ділянках фронту. Навіки 27…

Нагадаємо, нацгвардійці отримали посмертні нагороди відповідно до Указу Президента України Володимира Зеленського від 28 вересня 2023 року № 603.

Про це інформує пресслужба Рівненської ОВА.

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.