Чт. Вер 19th, 2024

Працівники стоять по шию у воді

Очільник спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко оприлюднив разюче відео, про те в яких умовах доводиться працювати фахівцям Чернівецького водоканалу. Чоловіки стоять по шию під бурхливим потом брудної води. 

Умови праці на Чернівціводоканал вражають своєю складністю.
Інфраструктура практично зруйнована і потребує величезних капіталовкладень, а грошей як завжди катастрофічно не вистачає, – пише Олег Попенко.

У коментарях під дописом у Фейсбуці та на каналі Попенка в Телеграмі люди кажуть, що така ситуація властива багатьом водоканалам України. 

При цьому й працювати на таких складних поривах – нікому. У коментарях зазначають, що комунальні підприємства не завжди можуть забронювати навіть половину військовозобов’язаних чоловіків. 

Антон Гужел

Вражає не тільки складністю, а і відсутністю захисного спец.одягу для виконання таких робіт

 

Julia Usenko

Я пам’ятаю, як мені в Регуляторі ще у 2018 році наводили не найкращі приклади у сфері водопостачання саме у Чернівцях. Бачу, що втрати води стали ще більшими.

 

Михайло Гаврилечко

Ви думаєте, що таке тільки в Чернівцях? Та таке повсюди. Охорона праці спокійно сидять по своїх просторих, теплих кабінетах та «курять бамбук», а працівники по декілька місяців, а то й років не отримують ні засобів індивідуального захисту, ні спецодягу, бо керівники тільки й пояснюють, що недостатнє фінансування.

Василь Сандецький

У нас в місті під такою мокрою глиною загинув молодий чоловік. Роботи велись після сильних опадів, міняли каналізаційні труби. Чоловіка просто накрило глибою глини, двоє його колег встигли вискочити. Працівники були з Черкащини.

 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.