Сб. Лип 27th, 2024

Нажаль все частіше сучасні люди зіштовхуються зі хворобами, які здатні на тривалий час «вкласти» хворого на ліжко. Здається, що в цьому поганого? Відпочине людина, відлежиться. Але людський організм запрограмований на рух і довготривала статика негативно відбивається на його стані. Як уникнути «сюрпризів» які супроводжують хворого, що довгий час знаходиться у лежачому положенні?

Перша думка, яка з’являється – робити регулярно масажі. Так це хороше рішення, але для цього треба мати не тільки фінансові можливості але і час. Простіше рішення – придбати протипролежневий матрац. Чим він відрізняється від звичайного чи ортопедичного? Конструктивними особливостями і функціоналом. Якщо ви не впевнені що з першого разу підберете правильний товар (бо асортимент величезний), вірне рішення – скористатися рекомендаціями консультантів rehamed.in.ua.

На що звернути увагу?

Обираючи протипролежневий матрац варто звертати увагу на бренд. Покупцям доступні моделі таких виробників як:

  •   Invacare (Німеччина) ;
  •   Mirid (Україна) ;
  •       Gi-emme (Італія) ;
  •   Folee (Китай) ;
  •   OSD (Італія) .

Безперечно, будь-яка модель має знижувати навантаження (на проблемні ділянки), мати масажний ефект, покращувати мікроциркуляцію крові.

Але при цьому запропоновані варіації відрізняються кількістю секцій (одно, двох, 4-х секційні). Також наявність додаткових опцій типу компресора, функції статики, обдуву теж треба враховувати. Звичайний ортопедичний матрац не зможе забезпечити ефект, який досягається використанням спеціального модуля з протипролежневим ефектом.

Купуючи спеціальний матрац не варто забувати про чохли. Вони теж розроблені так, щоб з одного боку захистити матрац, а з іншого – не зменшити його функціонал.

А крім протипролежневого матрацу для людини, яка має обмежену рухову активність експерти рекомендують придбати спеціальний меблевий модуль. Ліжка медичні теж широко представлені у різних варіаціях і наші експерти порадять вам кращий варіант та проконсультують чим відрізняються ліжка механічні від електричних чи пневматичних.

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.