Пн. Вер 16th, 2024

Почуйте їх

Ми можемо й далі ховати голову в пісок, ображатися на тих, хто говорить нам неприємні речі про генералів та політиків, яких ми возвели в своїй уяві на п’єдестал, але…

Зверніть увагу:

Бутусов, Стерненко та Безугла – люди різних політичних поглядів – заговорили останнім часом практично в унісон.

 

Заговорили про проблеми нашого війська, але передовсім – командування та генералітету.

Всі, хто розуміється на реальному стані речей (та його причинах) з Безуглої більше не сміється

Насправді зближення їхніх позицій почалося ще кілька місяців тому, коли весь «свідомий інтернет» ще заповзято таврував Безуглу.

Вже тоді багатьом стало зрозуміло, що базово і в основному Безугла – права і переважно має абсолютну рацію, коли критикує Генштаб.

ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ КОМБРИГА

Буквально вчора – показова історія на тлі постійних проблем ЗСУ на Сході.

Юрій Бутусов написав цікавий допис про Комбрига Ковцура, якому попри все вдається утримувати фронт під Торецьком. Почитайте:

– Керованість завжди йде він командира. Не солдати створюють керованість.

 

Ось наприклад, рятувати ситуацію у Торецьку направили 32-гу механізовану бригаду, яку поспіхом сформували у 2023-му, яка втратила боєздатність після значних втрат.

 

І ось бригаду поповнили і призначили компетентного командира – комбата 22-го батальйону Юрія Ковцура.

 

І саме він вивів бригаду на позиції і тримає місто. І попри безліч атак, безліч проблем, попри наші важкі втрати, 32-га спільно з іншими підрозділами стримує ворога і Торецьк залишається нашим.

 

Тому що фронт має триматись на комбригах, які не брешуть про обстановку, які беруть на себе відповідальність, мають самостійне мислення. І ось тоді створюється керованість.

 

Тобто керованість – це в першу чергу відповідність оцінки обстановки та планування своїх дій реальним можливостям своїх військ та реальним вразливостям ворога.

 

А якби комбригам давали ще час на підготовку бригад та на злагодженість, то і боєздатність була б значно вищою.

Комбриг Ковцур — праворуч у лютому цього року

Так от, цього самого комбрига Ковцура – зняли…

Буквально під дописом Бутусова через деякий час з’явилося повідомлення:

Юрій Дробович

Мабуть командування не згодне із Вашою думкою, Ковцура вже знято з посади комбрига 32-ої ОМБР

Юрій Бутусов

Юрій Дробович так

У самої Безуглої на цю тему ще більш розпачливий допис

– Ось вже росіянами захоплена Карлівка — важливий населений пункт, що дає ворогу можливість оперативного оточення українських сил поблизу та подальшого просування.

 

Карлівку утримували довго. Її захоплення — це прямий наслідок чергової «ротації». Але такі «ротації» проводяться не для виведення бригади на відновлення.

 

Ні, бригаду, як правило, перекидають на не менш, а то й на більш гарячий напрямок. У результаті провалюється більш-менш стабільна смуга відповідальності, і зазвичай продовжується негативна динаміка в новій смузі.

 

Люди гинуть, гинуть, гинуть… Те ж саме відбувалося в Соледарі, Авдіївці, Нью-Йорку, Торецьку, Новогродівці… Це все я спостерігала особисто, на жаль.

 

Кривава «фішка» нашого генералітету. Безпросвітний цикл невміння вийти за рамки власного поведінкового шаблону. Або ж це робота на ворога. Вже не знаю.

 

Щурі в Генштабі точно є. Як їм не залишитись, якщо ніхто предметно не чистив з 2014 року.

ДО РЕЧІ, ПРО ЩУРІВ

Одним із найуспішніших напрямків протидії ворогу стали в Україні наші безпілотні системи: люди, які самостійно почали їх розробляти, волонтери, які почали масово всіх вчити на них літати, і зрештою – колективна підтримка цьому напрямку, який довгий час дозволяв нам стримувати фронт.

Так от, почитайте – кого призначили днями керувати Командуванням сил безпілотних систем ЗСУ

Чоловіка праворуч — призначили начальником штабу командування сил безпілотних систем ЗСУ, дівчинка ліворуч — його дочка

– У мережі з’явилася інформація про призначення начальником штабу Командування сил безпілотних систем ЗСУ Романа Гладкого, який не лише не має жодного досвіду роботи з БПЛА, але й був підозрюваний у державній зраді, шпигунстві та корупції, а також має дружину з російським паспортом, донька виступала на змаганнях за росію.

 

Підтверджую призначення.

 

Незрозуміло, як він пройшов перевірку Служба безпеки України та досі обіймає найвищі посади. Вихідець із Криму, капітан військово-морських сил з такою репутацією і ніколи не мав відношення до дронів!

 

Що знаю, призначення саме цієї людини начальником штабу — свідоме рішення Сирського. Він був відправлений туди як «соглядатай» попри протести Вадима Сухаревського та його команди.

 

Це типовий підхід, який було використано багато разів. Зокрема така ж ситуація у Гнатова, якого Президент призначив на керівництво фронтом замість Содоля.

 

У Гнатова начальник штабу — син друга Содоля, так само як і керівники угруповувань (ОТУ) — від Содоля та Сирського.

 

Криза і хаос в управлінні на східному фронті зараз — результат кумівства, ручного контролю та втручання до рівня взводу з боку Сирського паралельно з виведенням підрозділів із Донецької області.

 

Неймовірно.

Зверніть увагу на дати: вже тоді було все відомо

А це вже Стерненко коментує виправдання Генштабу щодо призначення Гладкого

Виправдання «ні о чом»:



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.