Сб. Лип 27th, 2024

06.02.24

Павло Невесенко, Володимир Захаров

Рівненська міська рада передала чергову партію дронів для військових. Їх отримали підрозділи Сухопутних військ, Територіальної оборони, а також Національної гвардії України. За словами військових, ці безпілотники обладнані тепловізорами і дуже потрібні, аби відстежувати пересування ворога у темну пору доби. Вони допоможуть зберегти не одне життя українських воїнів.

У міській раді Рівного передали чергову партію дронів для трьох військових частин. За словами наших захисників, такі дрони Mavic 3 дуже ефективні на лінії фронту, адже вони оснащені камерами нічного бачення, що допомагають відстежувати дії ворога у темну пору доби. Таким чином вдасться зберегти якомога більше життів українським воїнам.

Міськрада провела два тендери на придбання Квадрокоптерів та додаткових акумуляторів до них. Перша закупівля – 80 дронів, друга – 56. Зробили це за кошти міського бюджету. На черзі нове поставка у кількості 85 одиниць квадрокоптерів Мавік 3 Термал. Секретар Рівнеради Віктор Шакирзян запевняє нині, міська влада максимально зосереджує ресурси для підтримки Збройних Сил України.

Також військовим підрозділам передали і, так звані, Fpv дрони або ж дрони-камікадзе. Зробили це за підтримки фонду Віктора Шакирзяна” та Громадської організації “Рівне Разом”.

Також Віктор Шакирзян закцентував, Рівне на 2024 – 2025 роки прийняло програму придбання дронів на загальну суму 500 мільйонів гривень, Придбані Рівненською громадою дрони безперечно врятують не одне життя наших захисників, та допоможуть нищити окупантів.

Аби підтримати військових, до стін Рівненської міської ради прийшли і місцеві активісти.

Наразі у міській раді завершують процедуру третьої закупівлі дронів. Згідно з нею зможуть придбати ще 85 безпілотників. У міській раді запевняють, будуть продовжувати підтримувати ЗСУ до нашої перемоги.

Читайте також: У Гощі на концерті зібрали кошти для ЗСУ: кошти передадуть бригаді земляка

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.