Нд. Вер 8th, 2024


Складники продуктів зі списку допоможуть вивести зайвий холестерин

Жирна риба

Відмінна заміна м’яса, їсти її можна близько 2-4 разів на тиждень. Найкраще підійде тріска, камбала, скумбрія, сьомга та морський окунь.

Горіхи

Регулярне вживання 50 г горіхів за добу знижує кількість атеросклеротичних бляшок в організмі на 7%. Додайте їх у кашу або їжте як перекус між сніданком і обідом.

Томати

У цьому овочі міститься лікопен – пігмент червоного кольору, що активно бореться з відкладеннями шкідливого холестерину. У сезон помідорів з ними можна робити салати, а взимку, як варіант, випивати кілька разів на тиждень склянку гарного томатного соку.

Гарбуз

Харчові волокна гарбуза працюють як скраб: виводять з організму зайві токсини, а також забирають із собою надлишок холестерину.

Оливкова олія

Завдяки вмісту ненасичених жирних кислот, олія сприяє виробленню того самого «хорошого» холестерину, який бореться з «поганим».

Бобові

Горох, квасоля та нут містять багато клітковини. Ці продукти будуть гарною альтернативою червоному м’ясу, тому що в них достатньо білка, заліза і вони дуже ситні.

Часник

Цей продукт корисний не тільки для імунітету, він також допомагає привести до норми артеріальний тиск та нормалізувати циркуляцію крові.

Морква

З’їдаючи по 1 моркви на день, можна добре налагодити ситуацію з холестерином в організмі протягом кількох місяців за умови, що з раціону виключені шкідливі продукти.

Шипшина

Напій із шипшини допомагає нормалізувати роботу печінки, завдяки чому вміст «поганого» холестерину скорочуватиметься.

Насіння льону

У їх складі є клітковина, яка допомагає затримувати в травній системі жир і холестерин, внаслідок чого вміст останнього в крові суттєво знижується.

Повідомлення про здоров’я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем — звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

 





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.