Нд. Вер 8th, 2024

27.10.23

Владислав Стецюк, Володимир Захаров

23-тий рік поспіль. У Рівному доєдналися до радіодиктанту національної єдності. Писали його у День української писемності та мови. Чи складним був диктант, далі у сюжеті.

Так розпочався 23 радіодиктант національної єдності присвячений дню української писемності та мови. Цього року авторкою тексту “Дороги України” є українська поетеса Катерина Калитко.

До написання радіодиктанту доєдналася пані Юлія. Жінка весною 2022 року через велику війну переїхала з Маріуполя до Рівного. Каже, вирішила написати диктант, аби перевірити свої знання з рідної мови.

Юлія вперше бере учать у радіодиктанті. Жінка допустила три помилки. Каже, твір був складний, але в той час цікавий.

Прийшли на радіодиктант й інші ВПО з центру підтримки переселенців “Я-Маріуполь”. Керівник центру Богдан Дужик каже, диктант об’єднує усій українців за однією справою, а в час великої війни це дуже важливо.

Нагадаємо, радіодиктант національної єдності вперше писали 27 жовтня. Пов’язане це з переходом ПЦУ на новоюліанський календар. Серед інших свят змістився день вшанування Нестора Літописця на який і відзначають День української писемності та мови.

Читайте також: Як колишня керівниця ЦНАПу на Рівненщині стала “Поліською вовчицею” (ВІДЕО)

Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.