Сб. Лип 27th, 2024


Власники садових ділянок вийщли на город з настанням першого тепла

Передусім на городі не можна довго працювати вниз головою. У цьому становищі відбувається переповнення судин головного мозку, що підвищує ризик інсульту, крововиливу в мозку та серцевої недостатності.

Довге перебування в зігнутому положенні неприродне для хребта, серцево-судинної системи та травлення. У такому «вимушеному» положенні накопичується напруга в м’язах, що може призвести до болю в шиї та попереку.

Також порушується система саморегуляції кровотоку, знижується кровопостачання мозку киснем. Через це може крутитися або боліти голова, перед очима миготіти «мушки».

Працювати на городі вниз головою особливо не можна людям із захворюваннями серцево-судинної системи (гіпертонією, атеросклерозом, ішемічною хворобою серця), нервовою системою (наприклад, хворобою Паркінсона, хронічною недостатністю мозкового кровообігу), при сколіозі хребта та міжхребцевих грижах.

 

Варто обмежити роботу вниз головою, якщо у людини є часті коливання артеріального тиску і болі в серці, головні болі. 

Уникайте контакту з мокрою і холодною землею, оскільки переохолодження може спровокувати або загострити запальні захворювання, наприклад суглобів або хребта. Також варто обмежувати фізичне навантаження в спекотні дні.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.