Чт. Лип 4th, 2024

Дієвий лайфак

Один зі способів боротьми із мурахами на городі — використання пшона. Мурахи реагують на солодкі та крохмалисті речовини, які містяться в пшоні, тому його можна використовувати для приваблення комах. 

Пшоно не має вираженого аромату та не отруює мурах. Основними версіями вважаються помилкове сприйняття «пшонки» замість мурашиних яєць та транспортування її в гнізда.

Внаслідок впливу вологи відбувається набухання зерен та забивання ходів. Це загрожує голодом та загибеллю для матки. Також на пшоні містяться крупинки грибків. Мурахи не переносять запах грибків і залишають житло. 

Головна перевага пшона полягає в тому, що воно безпечне як для людини, так і для рослин, оскільки природно розкладається у ґрунті.

Ви можете розсипати пшоно навколо мурашника, і мурахи будуть забирати його та переносити усередину мурашника. Через деякий час мурашник буде знищений. 

Щоб ще ефективніше знищити настирливих комах, до пшона можна додати кремнієвий пил, борну кислоту або листя чаю. Ці домішки допоможуть прискорити процес. 

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.