Чт. Вер 19th, 2024

Виявляється, найбрудніші предмети – не у туалеті

Багато хто вважає туалет найбільш брудним місцем у приміщенні. Мовляв, саме там збирається купа бактерій. У туалеті їх справді багато, але, виявляється, найбрудніша річ у домі знаходиться не там, а в спальні.

Який предмет найбрудніший у домі

Експерти з клінінгу стверджують, що це — наволочки на подушках, на яких ми спимо. На їхню думку, в спеку наволочка перетворюється на розсадник бактерій і мікробів. Причому їх на нешкідливій, на перший погляд, речі іноді накопичується в сотні разів більше, ніж на обідку унітаза.

Річ у тім, що у спеку люди набагато більше потіють, а шкіра людини в літній період активніше оновлюється. Тому наволочка просочується потом, а також накопичує на собі відмерлі частинки шкіри — наприклад, за ніч людина втрачає близько півмільйона таких клітин.

Усе це – ідеальне середовище проживання для різного роду небезпечних мікроорганізмів: як показують дослідження, на одній подушці можуть «жити» 16 видів грибка.

Як часто потрібно міняти наволочку на подушці влітку

Водночас не можна стверджувати, що брудна наволочка становить дуже серйозну небезпеку для здоров’я — у нашому організмі також міститься багато бактерій і не всі вони небезпечні.

Але, щоб поганим бактеріям і мікробам залишати якомога менше шансів, наволочки на подушках у літній період радять міняти якомога частіше — не рідше, ніж раз на тиждень. 



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.