Сб. Лип 27th, 2024


Пояснення на прикладі

Фото з відкритих джерел

З віком люди вибудовують своє коло знайомств та спілкування. Та іноді у нашому житті з’являються люди, які заважають нам досягати успіху.

Науковець та філософ Авіценна казав:

«Якщо друг мій дружить з моїм ворогом, то мені не слід водитися з другом».

На прикладі це можна пояснити так:

Ірина несподівано дійшла висновку, що її чоловік дуже часто захоплюється молодою колегою на ім’я Ганна. Вона, мовляв, така розумниця, і два дипломи про вище отримала, і бізнес організувала, і поради дає слушні. Було зрозуміло: чоловік зачарований. І ось-ось закохається в цю дівчину, якщо вже не закохався.  

Що робити Ірині?

Потрібно якось загрозу від сім’ї відвадити. Вона навіть на особисту зустріч зважилася й попросила Ганну до їхньої родини не лізти, на що отримала у відповідь подив у погляді. «А я і не збиралася», — відповіла вона. Однак справа тут зовсім не в конкуренції між двома жінками, а в тому, що чоловік дозволяє собі проводити час у компанії юної німфи. Він і є той цукор, просочений отрутою, від якого тепер — ні смаку, ні користі.

Жінкам важливо зрозуміти, що не з суперницею треба боротися, а робити висновки про те, що чоловік уже не належить їй. Остерігатися треба саме чоловіка, який потрапляє під чужі чари, а не колег.





Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.