Сб. Лип 27th, 2024

Як прогнати мурах, комарів та павуків

Кавова гуща

Кавова гуща може своїм запахом  відлякувати шкідників, зокрема слимаків та мурах. Для цього радять розкидати гущу по саду або на ураженій ділянці. Мурахам зазвичай не подобається запах кавової гущі, крім цього, вони втрачають свій нюх – тому шукатимуть іншу оселю.

Шкірки цитрусових

Олії в шкірці апельсина, лимона та лайма містять сполуку, яка є смертельною для мурах. Тому комахи не наважуються наближатися до джерела аромату.

Щоб відігнати мурах, радять натерти цитрусовою шкіркою віконні решітки, поріг, меблі та інші місця, які люблять ці комахи.

 

Перець чилі

Капсаїцин, основна сполука перцю чилі, яка робить його гострим і духмяним, є відомим природним репелентом від шкідників. Через це більшість комах-шкідників уникають цього продукту.

Проте у деяких випадках капсаїцин може бути токсичним для корисних комах і бджіл, тому варто слідкувати за тим, де розсипаєте або розпилюєте перець чилі.

 

Кориця

Спеція добре відлякує всіх: від мурах і комарів до павуків і слимаків. Як бонус – оселя буде наповнена дивовижним ароматом.

Часник

Часник є чудовим потужним ароматизатором для їжі, і саме завдяки цим властивостям вечеря набуває нових смаків, а шкідники, такі як мурахи, комарі та садові жуки, тримаються подалі.

Сильний запах часнику дезорієнтує шкідників, адже «перебиває» інші аромати, за якими комахи знаходять шлях.

 

Лаврове листя

Лаврове листя застосовують для відлякування шкідників, таких як міль, мухи, таргани та навіть миші.  Для захисту круп, борошна та інших продуктів від шкідників, особливо від молі, радять покласти в упаковку декілька лаврових листочків.

Джерело



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.