Ср. Лип 3rd, 2024

5 речей

Фото ілюстративне

Співбесіда – це дуже важливий етап під час пошуку роботи. Саме під час неї ви маєте показати, чому ви найкращий кандидат на посаду.

Для того, аби перед співбесідою трохи менше нервувати, спробуйте запам’ятати речі, які говорити точно не варто.

«Я не встиг підготуватися»

Ваша мета – продемонструвати, що ви достатньо зацікавлені та зробили «домашнє завдання» – тобто дізналися про місце потенційної роботи.

Ви точно не зможете говорити з роботодавцем, не знаючи нічого про роботу, яку він вам пропонує, чи про компанію, у якій ви хочете працювати.

«Моя остання робота була жахливою»

Яким би поганим не було ваше попереднє місце роботи, вам точно не варто обговорювати його недоліки на співбесіді. Ваш потенційний роботодавець не знає про те, яким насправді було місце роботи, й він може подумати, що далі ви будете так само відгукуватися й про його компанію.

«Я знаю, що в мене небагато досвіду, але…»

Коли ви починаєте перепрошувати за відсутність досвіду, інтерв’юер зрозуміє, що ви не зовсім підходите для цієї ролі. Спробуйте зосередитися на своїх перевагах, навичках та ентузіазмі щодо посади.

«Моя найбільша слабкість – це бажання досконалості»

Спробуйте відповісти більш щиро, й не використовуйте слова на кшталт «я надто багато працюю», чи «я маю надто високі вимоги до себе».

Лайка

Лаятися на співбесіді на роботу – це заборона номер один. Втім, чимало людей про неї забувають. Навіть якщо ваш інтерв’юер дозволить собі й вам говорити неформально, краще все-таки слідкувати за своєю мовою.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.