Пн. Вер 16th, 2024

Військовий, як стверджує Лахно, був причетний до побиття бійців та хотів отримати російське громадянство

Колаж: Главред

Колишній полонений та військовий, що брав участь в авіапрориві до Маріуполя, Віктор «Лелека» Лахно заявив, що в результаті сьогоднішнього обміну полоненими повернули військового, який нібито співпрацював із росіянами. В українській розвідці та 35 окремій бригаді морської піхоти, в якій служить військовий, відреагували.

Лахно написав в Instagram, що військовий Максим Бобилев начебто причетний до побиття бійців бригади «Азов» та співпрацював з адміністрацією колонії, де утримували полонених.

Також, за словами Лахна, Бобилев відмовлявся від українського громадянства й виявляв бажання отримати російський паспорт.

Він також стверджує, що Бобилев під час полону начебто товаришував із працівником дисциплінарного ізолятора «Оленівки» на прізвисько «Кортік», який є «катом, що закатував дуже багато наших хлопців».

Інформацію я вже раніше передавав відповідним органам, — додав Лахно.

Після цього він поширив у своїх Instagram Stories свідчення від інших людей, які також підтвердили співпрацю бійця з адміністрацією російських колоній.

За словами знайомих Лахна, обміняли ще одного чоловіка, на прізвище Вишневський, якого теж звинувачують у співпраці з російськими наглядачами.

У 35 окремій бригаді морської піхоти запевнили, що інформацію про військового ретельно перевіряють, однак не уточнили його імені.

У разі підтвердження викладених у медіа фактів, будуть ухвалені відповідні рішення у межах чинного законодавства, — йдеться в повідомленні.

На ситуацію відреагував також представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

Він наголосив, що після звільнення щодо військових проводять постізоляційний супровід, який включає не лише лікування, а й роботу з правоохоронними органами.

Якщо є ті чи інші факти, які потребують перевірки і додаткової уваги, в тому числі і з точки зору контррозвідувальних аспектів, то така робота має проводитись, — підкреслив представник ГУР.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.