Вт. Вер 24th, 2024

Нічого не треба викидати

Бувають випадки, коли навіть і досвідчені господині можуть пересолити страву. То що говорити за початківців? Адже пересолити їжу можна навіть через розмір самих піщинок солі. Просто неправильно розрахувати і все – страва зіпсована.

Проте не поспішайте викидати їжу. Її можна врятувати.

Як виправити пересолену страву

Досвідчені господині розповідають, що коли страва занадто солона, то можна покласти в неї картоплину, яка вбере в себе надлишок.

Почистіть картоплю, добре вимийте її і покладіть прямо в каструлю або сковорідку. Тушкуйте з рештою інгредієнтів протягом десяти хвилин. Для таких страв, як смажена курка або соте з овочів, наріжте картоплю кубиками і додайте її.

Розбавте суміш.

 

Якщо картоплі недостатньо, подумайте про додавання низькосольових інгредієнтів, таких як свіжі овочі, бобові або навіть трохи води, щоб розбавити концентрацію солі.

Однозначно врятує страву рис. Він дуже любить сіль, тож вбере її максимально. Для цього треба шматочок марлі або бинта скласти у кілька шарів, насипати туди кілька ложок рису і щільно зав’язати. 

Опустіть мішечок у страву і проварити кілька хвилин. Щойно смак страви покращиться, вийміть мішечок. 

Іноді, попри всі ваші зусилля, страва залишається трохи пересоленою. Перш ніж викидати її, подумайте, як можна використати її в іншому рецепті. Наприклад, занадто солоне рагу може стати основою соусу для іншої страви або бульйону для супу.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.