Сб. Лип 27th, 2024

Важлива порада для городників

Прищипування огірків, яке проводиться у червні, є важливим агротехнічним прийомом, що сприяє активному розвитку рослини та значно підвищує її врожайність. Грамотно виконане, воно забезпечує городину низкою переваг, які в кінцевому результаті позитивно впливають на кількість і якість плодів.

Так, прищипування стимулює кореневу систему до утворення додаткових відростків.

 

Це дозволяє рослині краще засвоювати поживні речовини з ґрунту, що є особливо важливим у період активного росту та перед часом родіння.

Крім цього рослина не витрачає зайві ресурси на ріст довгих пагонів. Натомість енергія спрямовується на формування плодів та розвиток бокових пагонів, де утворюються жіночі квіти для запилення, що дають врожай.

Сформований кущ після прищипування краще провітрюється, що зменшує ризик виникнення грибкових захворювань. Крім того, доступ світла до листя і плодів стає рівномірнішим, що сприяє їхньому швидкому дозріванню.

Як правильно прищипувати огірки?

Запам’ятайте: процедура проводиться тільки за допомогою гострого інструменту. Використання ножиць або секатора дозволяє зробити чистий зріз, який швидко загоюється, мінімізуючи ризик інфекцій. Якщо втручатися руками, ви можете занести бактерії.

Щоб кущ огірка не витрачав сили на ріст головного пагона, його прищипують після появи 5-6 справжнього листа.

 

Це активізує розвиток бокових батогів, на яких утворюються жіночі квіти.

 

Таким чином, забезпечується оптимальна структура куща, яка сприяє високій врожайності.



Джерело

Від Світлана Савіцька

Журналіст, уродженець Костопіля, працювала перед війною в одній із Рівненьских газет журналістом.